Help Hans Bourlon om ons bos te redden

We hebben intussen al 32 inzendingen.
Op 15 december om 11u wordt de tentoonstelling voorgesteld, in de wei naast het Zennebeemdebos.

Klik hier voor het Facebook event. Je kan het event ook delen met je vrienden.

Vorige maand deden we een oproep om een tekening of ander werk te maken voor een speciale tentoonstelling voor Hans Bourlon van Studio 100. Hans houdt van fietsen in de natuur. Wij houden van ons bos en de natuur. We willen hem duidelijk maken dat een bos niet de beste plaats is voor een waterpretpark.
Kinderen moeten kunnen spelen in het bos en de vrije natuur.
Op zaterdag 15 december om 11u. stellen we de ingezonden werken voor de eerste keer voor aan het publiek. Jij bent ook van harte welkom.

De voorstelling gaat door in de grote wei aan het Zennebeemdenbos. Hou rekening met een drassige wei bij de keuze van je schoenen en kledij. De toegang tot de wei vind je langs de bosweg aan de straat Zennebeemden. (zijstraat van Zemstbaan)
Als je die bosweg neemt en dan het eerste pad rechts inslaat vind je uiteindelijk de wei voor je. Er zijn ook langere routes door het bos mogelijk voor de avonturiers.

 

Hans houdt van fietsen. Hans fietst vaak naar zijn werk.
Op de fiets krijgt Hans vaak de meeste inspiratie. Die inspiratie heeft Hans nodig omdat hij de baas is van Studio 100. Hans maakt wonderlijke werelden voor kinderen, maar leeft  hij zelf ook in een afgeschermde wereld?
Hoort hij ons daarom niet zo goed?
Daarom moeten we wat creatiever zijn.
Studio 100 brengt een heel oud bos in gevaar voor de bouw van een Plopsaqua waterpretpark in Mechelen Zuid.
Hans gaat ons zien.

We gaan een hele speciale tentoonstelling maken speciaal voor Hans. Waar en hoe, blijft nog even een verrassing.
Maak een tekening, gedicht of brief op A4 formaat met jouw reden waarom Hans ons bos moet redden. Stuur je werk door naar hans@groenebuffer.be.
Je kan dat helemaal anoniem doen als je wil. Wil je je werk liever niet via e-mail versturen? Stuur dan even een berichtje, dan spreken we verder af.

Je kan ook aan andere mensen vragen of ze iets willen maken voor onze tentoonstelling. Je kan dat ook aan je kinderen en kleinkinderen vragen, of aan je mama, papa, oma of opa. Als je hond kan tekenen, dan mag die ook meedoen!

 

De inspiratie voor deze actie komt van het intervieuw dat Hans Bourlon gaf bij Gazet van Antwerpen. Je kan dat hier lezen:
https://www.gva.be/cnt/dmf20180626_03581146/al-fietsend-naar-het-werk-met-hans-bourlon-van-studio-100-ik-ben-graag-een-beetje-toerist-in-mijn-eigen-stad

Bekijk de comic versie hier