Infomarkt

Op Woensdag 24 juni vindt in Technopolis de 2de infomarkt plaats.

De afgelopen maanden werden verschillende studies gedaan naar de haalbaarheid van het project. Die studies gingen oa. over milieuimpact, mobiliteit, waterhuishouding. De resultaten van deze studies zijn nog altijd geheim gehouden.

De corona-crisis en de droogte hebben duidelijk gemaakt dat de situatie drastisch veranderd is sinds de eerste plannen voor het pretpark in het bos. We hopen dat die veranderingen ook duidelijk worden in de plannen. Op het moment van de infomarkt zijn alle pretparken en zwembaden nog altijd gesloten in België.

Er zijn 3 sessies, om 17u, 18u30 en om 20u.
Inschrijven kan op www.plopsaquamechelen.be

Op 4 december 2019 vond in Technopolis een infomarkt plaats, met als thema de plannen van Studio100 in het Zennebeemdenbos.

Twee jaar na de aankondiging van het project neemt Steve Vanden Kerkhof, CEO van Plopsagroep, het initiatief om een dialoog te starten met de Mechelaars. Het doet dat, zegt hij, naar aanleidng van de acties en persaandacht van de afgelopen jaren.

“Toen we de marktbevraging wonnen, waren we ons nog niet bewust van de groene omgeving en het bosrijke gebied.” aldus Steve Vanden Kerkhof (CEO Plopsa groep) in GVA

“Je kan de ‘Infomarkt’ doorlopend bezoeken. Om 15.00u, 17.00u en 19.00u is er telkens een algemene toelichting. En als je wil, kan je na de toelichting ook deelnemen aan een werksessie rond drie relevante thema’s die aan de orde zijn bij de uitwerking van het project. Tijdens die sessies komen alle vragen, bezorgdheden en standpunten aan bod. ”
Plopsa groep heeft zelf een aantal experts aangesteld die hun bevindingen zullen voorstellen en waar we mee in gesprek kunnen gaan. De aangekondigde thema’s zijn alvast mobiliteit, waterhuishouding en natuurbescherming.

Daarom is het belangrijk dat iedereen die bezorgd is over het project zeker langskomt, om vragen te stellen, of om onze acties te steunen met je aanwezigheid.

Je kan je vraag ook insturen met dit formulier !

Inschrijven kan op www.plopsaquamechelen.be

Kan je zelf niet aanwezig zijn, maar wil je toch graag een vraag stellen?
Stuur je vraag dan door naar info@groenebuffer.be en we zorgen dat die terecht komt.

En omdat de stem van de kinderen nog het meest van belang is in deze situatie, brengen we ook de tentoonstelling “Kindertekeningen om een bos te redden” naar de infomarkt. Onze levenskwaliteit heeft niet alleen het meeste impact op hun gezondheid, maar zij erven ook deze wereld van ons.

Nieuwe tekeningen zijn nog altijd welkom !
Stuur ze door naar info@groenebuffer.be