Waar?

In de groene buffer naast Technopolis in Mechelen Zuid. Dit terrein is al zeker meer dan 300 jaar groen, met bos en weilanden.  De weilanden werden begraasd door koeien, schapen en pony’s. In het bos leven honderden wilde dieren, waaronder ook reeën, bosuilen en fazanten.
Er staan verschillende bomen van meer dan 100 jaar oud.

Hoeveel andere bossen zijn er nog over in Mechelen, die meer dan 300 jaar oud zijn?

Zemstbaan en de groene zone op de Ferrariskaart van onze omgeving. Klik om de volledige kaart te zien.

 

De stad Mechelen beweert dat 80% van het bos kan behouden blijven. Het kaartje hieronder kan je helpen om zelf een meer realistische inschatting te maken. Links zie je een luchtfoto met de ontwikkelingzone omlijnd. Rechts een verdeling van het natuur gebied in blokjes van 1 are. Onderaan rechts zie je de oppervlakte van Plopsaqua De Panne en de parking, op schaal. Het budget in De Panne is minder dan de helft dan de inschatting in Mechelen.

Klik op het kaartje om het te vergroten.

Hoewel Plopsa en de stad volhouden dat nu maar een klein deel van het bos gebruikt wordt, is toch het hele projectgebied opgenomen in de vergunnigsaanvraag. Voor Plopsa geeft dat de mogelijkheid om nadien via vereenvoudigde procedure extra vergunningen aan te vragen, zonder openbaar onderzoek.