Wat kunnen we doen?

In de eerste plaats willen we de Mechelaars informeren over de details van dit project. De actoren in het Mechels stadsbestuur zijn heel selectief met het vrijgeven van informatie over dit project. Vrije verspreiding van informatie en oproep tot dialoog zijn dus onze eerste stappen.

De stad beloofde in het najaar van 2018 overleg te plannen met de verschillende actie groepen. Het verloop van dat overleg konden jullie hier kunnen volgen. Er was tot vandaag geen dialoog met de stadsbestuur.

Als er later andere stappen moeten genomen worden, dan bouwen we op deze manier een gedetailleerd dossier op, waarmee we de nodige bezwaren kunnen funderen.

Wat kan jij doen?

Het is belangrijk dat we met alle Mechelaars het gesprek aangaan over dit project en andere projecten in Mechelen, waarbij natuur in gevaar komt.
Het stadsbestuur dwingt deze discussie in twee kampen: Plopsa-fans versus natuur-fans. Deze polarisatie is enkel in het voordeel van de regerende politici. Wij moeten met iedereen het gesprek kunnen aangaan over deze thema’s. Zelfs wanneer discussie heel emotioneel geladen worden, kan je met vragen en feiten meestal wel tot een gemeenschappelijk punt komen. Vaak is dat de toekomst van onze kinderen in onze stad.

Heb je vragen, opmerkingen of ideeën? Neem dan zeker contact op.

Als je dat nog niet gedaan hebt, kan je je registreren op deze site en zo deelnemen aan de gesprekken hier. Met je registratie toon je ook je betrokkenheid bij dit project.
Registreren kan hier.

Voor onze campagne huren we een website en domeinnaam en plaatsen we banners op social media. Dat brengt uiteraard kleine kosten mee.

31/03/2022 is het openbaar onderzoek gestart voor de eerste bouwaanvraag van Plopsa in het Zennebeemdenbos. Dat betekent dat nu het administratieve en juridische deel begint van onze campagne.
Plopsa heeft diepe broekzakken. Wij niet zo’n diepe… maar we hebben wel al een potje opzij gezet voor wat er nu gaat komen.
Heb je zin om een handje toe te steken? Je kan onze actie steunen door 1 euro, of meer, te storten op het rekening nummer BE39651169964719. Als je bij storting je naam en email vermeldt, dan houden wij je op de hoogte!

Andere actiegroepen

De focus van onze actiegroep ligt op het behoud van de natuur in onze Groene Buffer. Er zijn nog enkele andere actiegroepen actief in Mechelen die ook een strijd moeten voeren om thema’s die met onze natuur of met andere zwembaden te maken hebben.