Natuurpunt maakt nog geen waardebepaling van het bos, zolang er geen plan is.

Dit weekend kregen we een reactie van Natuurpunt over het uitblijven van een reactie op de bouwplannen in ons bos.
De anonieme persoon (Hendrik Moeremans?) zegt dat ze geen waardeschatting kunnen doen van het gebied zolang ze geen bouwplannen hebben gezien. 

Wetenschappelijk gezien houdt dat geen steek.
Politiek gezien is het natuurlijk wel zinvol voor hen om te wachten met uitspraken.

Ben je zeker dat je de trouwe Natuurpunt fans hiermee op de juiste manier bedient, Hendrik Moeremans? Ik ben er zeker van dat jullie wel beter kunnen? 

Twitter bericht
@natuurpunt

Je moet een duidelijk plan hebben om in te schatten wat de impact zal zijn. Er is een ouder gedeelte, een grasland en een populierenplantage. Wat natuur betreft is niet elk plan daar hetzelfde, dus. Net als dat zo is voor de levenskwaliteit diverse omwonenden.

Reacties op Facebook

Natuurpunt Toch een paar puntjes op de i, Jan. Er wordt ons gevraagd om uitspraken te doen over de natuurwaarde van de percelen die bedreigd zijn volgens de Plopsaqua-plannen. Dat lijkt misschien allemaal makkelijker dan het is, maar sommige natuurwaardes zie je nu eenmaal niet zomaar op het eerste zicht, en de ene boom is de andere niet (denk bijvoorbeeld aan de woekerende Amerikaanse vogelkers tegenover een eeuwenoud beukenbos). Vrijwilligers van Natuurpunt Mechels Rivierengebiedwillen dit onderzoek graag doen, maar dan wel op een wetenschappelijk behoorlijke manier. En daarom moeten we wel weten welke percelen we inventariseren en over welke percelen we bijgevolg uitspraak doen. Niemand kan ons dat voorlopig zeggen, vandaar onze vraag naar een correct inplantingsplan van dit project. Het bos is namelijk veel groter dan het perceel waar de inplanting zou komen. Na hun verlof komt de afdeling volgende week samen om het verder te hebben over dit dossier, en een plan van aanpak te maken. Strijdt Natuurpunt voor het behoud van waardevolle bossen en natuur in Mechelen? Uiteraard. Willen we meer inheemse bossen aanplanten en veiligstellen voor de toekomst door een rechtszekere ruimtelijke inplanning? Zeker, en we zijn daar volop mee bezig. Ik geloof dat we daar beter eens over babbelen in real life, in plaats van dat via quotes in de pers of op sociale media te doen.

Groene Buffer van Mechelen Zuid Goed nieuws! Dankjewel voor de puntjes op de i. We hebben al enkele maanden contact hoor, via email en telefoon, maar ik wil zeker ook eens rond de tafel zitten.

Geef een reactie