3de keer bouwplannen

De acties om ons Zennebeemdenbos te redden kwamen vorig jaar tot een fantastische climax, toen Plopsa noodgedwongen de vergunningsaanvraag moest intrekken. Daarna kwam er nog meer goed nieuws, met de plannen voor een nieuw zwembad in het domein van Hofstade en de terechtwijzing van de toenmalige CEO van Plopsa. Maar Plopsa en het Mechelse stadsbestuur zijn geen goede verliezers. Ze dachten dat na een jaar de aandacht voor het project zou bekoeld zijn, en willen nu nagenoeg hetzelfde plan nog eens opnieuw indienen.

Het stadsbestuur en Plopsa voelen zich gesterkt door het nieuwe GRUP, dat sinds begin dit jaar actief is geworden. Dat GRUP werd door de Vlaamse overheid op maat van Plopsa geschreven. De impact van het complex te midden van de natuur, met een parkeertoren voor 1.142 wagens, blijft uiteraard ongewijzigd. De verwarming van een tropisch zwembad in ons klimaat heeft onvermijdelijk een enorme CO2-voetafdruk.  

Wanneer je vorige keer een bezwaar hebt ingestuurd, met betrekking tot de natuur, dan kun je dat nu opnieuw insturen. Op dat vlak lijkt er niet veel veranderd aan het nieuwe plan.

Er zijn nog steeds enorm veel redenen om bezwaar in te dienen tegen de vergunningsaanvraag. Het stadsbestuur en Plopsa rekenen op een passieve houding van de Mechelaars. Vorig jaar hebben we gemerkt, met 359 bezwaarschriften, dat er heel veel bereidheid is tot actie. We doen dat graag nog eens over.

Omdat Plopsa en het stadsbestuur toch niet het volste vertrouwen hebben in het dossier, willen ze waarschijnlijnlijk het openbaar onderzoek in de grote vakantie laten plaatsvinden, zodat er minder aandacht is van de burgers. Daarom hebben we nu al het bezwaren formulier geopend. Je kan je bezwaar insturen via  onderstaande link, en dan zorgen wij dat het wordt ingestuurd tijdens het openbaar onderzoek.

Wil je toch liever zelf je bezwaar insturen, dan moet je nog even geduld hebben tot het onderzoek effectief van start gaat.

https://www.groenebuffer.be/bezwaarformulier/

We houden je, zoals steeds, op de hoogte.

Geef een reactie