Hoe Greet Geypen de held van alle Mechelse kinderen werd

Hoe Greet Geypen de held van alle Mechelse kinderen werd
en de moedigste persoon van het Mechelse schepencollege. *

Je kan dit bericht ook lezen op http://sulu.be/Groenebuffer/Speeldag/

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst en buiten

Greet Geypen heeft een hart van goud. Ze heeft waarschijnlijk 2 keer zoveel moed dan al haar mannelijke collega’s in het Mechelse schepencollege, en jammer genoeg ook een pak meer dan haar 2 enige vrouwelijke collega’s. Greet slaagt er namelijk in om een zeer pijnlijk Mechels thema aan te snijden, en dat onder de ogen van haar mannelijke partijgenoten, die hiervoor mee verantwoordelijk zijn. Ze spreekt ook nog eens de generatie aan die het meest getroffen wordt door dit thema, wat enorm sterk is en tegelijk ook heel tragisch. Greet Geypen is in Mechelen schepen voor Ruimtelijke ordening & stedenbouw, Wonen, Stadsvernieuwing, Vastgoedbeleid, Monumentenzorg, Landbouw en Jeugd en Gezin. Het is die combinatie die haar in staat stelde om deze fantastische zet te doen.

In haar hoedanigheden in het college koos zij, als thema voor de Mechelse SPEELDAG op 27 mei 2018, voor “In’t groen”. De hele dag staat in het teken van duurzaamheid en noodzaak voor onze jongste generatie om op te groeien in een groene omgeving waarin vrij kan gespeeld worden. In Mechelen gaan de laatste decennia meer en meer groene zone’s verloren. Wilde bomen worden vervangen door strakke stukjes gazon, en krijgen dan de naam “tuin”. Eén van de nieuwe potentiële wapenfeiten daarin van onze burgemeester, Bart Somers, is het plan van zijn schoonbroer om een waterpretpark neer te zetten in Mechelen Zuid, naast Technopolis, waar de laatste honderd jaar bomen en planten vrij spel hebben gekregen. De schepen van citymarketing noemt dit een belangrijk voordeel voor onze stad. Maar niet zo voor Greet Geypen. Om haar boodschap nog meer kracht bij te zetten toont ze op de site van het event schrijnende foto’s bij de diverse thema’s waarbij de stad getoond wordt, zonder enig stukje groen. Je ziet die foto’s bij deze post. De posters en banners van het event tonen een schattig naïef getekende wereld met groen en natuur zoals wij ons die herinneren uit onze eigen kindertijd, met daarin een verwonderd jongetje op een vlot waaraan ze tijdens de fotoshoot gevraagd hebben om zich in te beelden hoe dat groen in Mechelen er ooit uit heeft gezien. Het kon niet beter gebracht worden, en dat recht onder de neus van Somers! Als Bart Somers de citymarketeer is dan mag Greet Geypen met trots de badge leefbaarheidsmarketeer opspelden.

De site van het event zie je hier https://kinderstad.mechelen.be/speeldag

Greet toont hoop dat ouders na hun bezoek aan de SPEELSTAD met hun kinderen de bossen gaan intrekken en daar echt gaan spelen, de natuur gaan ontdekken, maar ook gaan praten met hun kinderen over wat zij echt verwachten van de wereld van morgen. Het gesprek over de leefbaarheid van onze steden moeten we nu aangaan met onze kinderen, maar ook met onze medebewoners en ook met onze burgemeester. En als Greet Geypen daarin een prominente rol durft nemen dan moeten wij dat allemaal toejuichen! Rommy heeft ons nodig!

Deel dit bericht alsjeblieft en laat ons haar boodschap opvolgen. Op 27 mei trekken we met z’n allen het schaarse Mechelse groen in, om met onze kinderen te spelen en te praten waarover het echt gaat in ons leven.

dankjewel voor je interesse,

* Disclaimer: Wat betreft de beweegredenen van Greet Geypen is het bovenstaande relaas slechts een naïeve fantasie van een bezorgde Mechelaar. Greet Geypen heeft dit stuk in geen enkele zin onderschreven. We hopen wel stilletjes dat ze eindelijk eens publiek reageert, wat betreft het dossier Plopsaqua in Mechelen Zuid. Je kan haar emailen met greet.geypen@mechelen.be en bellen op het nummer 015/29.75.13

Geef een reactie