Zand in de ogen

Dat Groen Mechelen en het stadsbestuur momenteel paniek voetbal speelt dat konden we gisteren al zien toen ze de pers bijeen riepen om een stukje beton uit te graven. Ze deden dat omdat onze actiegroep vandaag een persconferentie hield om onze 5400 handtekeningen af te geven aan het schepencollege, Plopsa en de Vlaamse Overdheid.
Geen van hen kwam opdagen. Er volgden wel een paar random trappen in de vorm van nog een paar persberichten, waarbij zelfs onze petitie de stempel “Fake news” kreeg.
Een trots moment, toch wel. Drama alom.

Maar toen we dachten dat de dag niet meer gekker kon worden, kwam plots de post van Patrick Princen, waarin hij verteld dat hij kort na de persconferentie een wandeling deed door het Zennebeemden Bos en aankondigde dat ze 9 ha in beheer van Natuurpunt gaan laten, en zo een deel laten uitmaken van het grote aangekondigde rivierenland natuurpark.
De angst om door het bos te wandelen was blijkbaar veel minder groot, dan de angst om met actievoerders te praten, 100 meter verder.

Zijn bericht vraagt wat verduidelijking. Het hele Zennebeemden Bos wordt momenteel beheerd door een privé partner van Technopolis. Je kan de kern van het bos verdelen in 2 delen van 8 ha. Het noordelijke deel is ter beschikking van Plopsa. Het zuidelijke deel is nog steeds beschermd als groene zone.
Als je dit deel neemt en je telt daarbij het terrein rond het kasteel van Geerdegem, dan kom je ongeveer op 9 ha. Maar dit terrein is nooit in gevaar geweest.

Is het toevallig dat deze 2 gebieden samen ook ongeveer 9 ha zijn?
Ik had graag bevestiging gekregen van Patrick Princen, maar hij heeft mij intussen (alweer) geblokkeerd op facebook.

Wanneer politici zoveel energie steken in twijfel en verdeeldheid zaaien dan is dat een teken dat actiegroepen meer dan nodig zijn in Mechelen.

Geef een reactie